Women

Η απίστευτη Amanda LaCount καταστρέφει το στερεότυπο του “Skinny Dancer”

By  | 

Από χορό σε μουσικά βίντεο (συμπεριλαμβανομένου του “Swish Swish” της Katy Perry) μέχρι και εκτέλεση σε τηλεοπτικές εκπομπές (συμπεριλαμβανομένων των “Dancing with the Stars” και “The Voice”), η 17χρονη Amanda LaCount κατακτά ήδη την εμπορική χορευτική σκηνή. Αν την έχετε δει ποτέ να χορεύει, θα καταλάβετε γιατί: Είναι ένα φαινόμενο με μεγάλη σκηνική παρουσία. Αλλά σε μια βιομηχανία όπου το να μην έχεις την “σωστή” εμφάνιση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα σου, η Amanda καθόρισε το δικό της μονοπάτι όταν αποδέχτηκε το όμορφο καμπυλοτό της σώμα όπως είναι.

Η Αμάντα δεν άφησε τις ταμπέλες που της κρεμούσαν να την αποθαρρύνουν από το να ακολουθήσει τα όνειρά της. Ελπίζει ότι με την αλλαγή του στερεότυπου πως οι “χορευτές είναι κοκκαλιάρηδες”, θα δώσει στους άλλους το θάρρος να αναδείξουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά αντί να τα κρύψουν ή να τα αλλάξουν για να ανταποκριθούν στα κατασταλτικά πρότυπα στον κόσμο του χορού. Έχει ξεκινήσει και μια εκστρατεία, #breakingthestereotype, για να εμπνεύσει καλλιτέχνες όλων των μορφών, χρωμάτων και μεγεθών να χορεύουν για τον εαυτό τους.

Βαδίζουμε με το χορευτικό αυτό που ακολουθεί, το οποίο σπάζει το κατεστημένο στον τομέα του χορού, για να πάρουμε τις συμβουλές της για την καλλιέργεια της εμπιστοσύνης του σώματος σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με το “τέλειο” σώμα.

Γιατί αγαπάς το χορό;

Έχω γεννηθεί με φυσικό ταλέντο, και μου αρέσει να είμαι στη σκηνή. Αισθάνομαι τόσο καλά όταν μπορώ να πω μια ιστορία μέσω της κίνησης και να κάνω τους ανθρώπους να αισθάνονται κάτι μέσω του χορού.

Γιατί νομίζεις ότι το μήνυμά σου, #breakingthestereotype, είναι σημαντικό για τον κόσμο του χορού;

Τα μέσα ενημέρωσης μας λένε ότι αν δεν είστε κοκαλιάριδες, δεν είστε όμορφοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον χορό, όπου το υποκειμενικό στερεότυπο είναι ότι για να είσαι χορευτής πρέπει να είσαι ψηλός, κοκαλιάρης και καυκάσιος. Μου είπαν πολλοί άνθρωποι – συνομηλίκοι, γονείς συνομηλίκων, δάσκαλοι χορού, ιδιοκτήτες στούντιο, ξένοι, ακόμη και ο Richard Simmons! – ότι ήμουν υπερβολικά παχιά για να γίνω χορεύτρια. Αλλά είμαι εδώ, και τους απέδειξα πως είχαν λάθος.

Δείχνοντας τις κινήσεις της (φωτογραφία του Jordan Matter)

Το hashtag μου #breakingthestereotype έχει ως στόχο να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι ο καθένας μπορεί να χορέψει! Ο τύπος σώματος, το ύψος, το χρώμα του δέρματος, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η θρησκεία, το εθνικό υπόβαθρο και οι αναπηρίες δεν πρέπει να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο. Κάθε σώμα μπορεί να χορέψει. Θέλω να εκπαιδεύσω τα μέσα ενημέρωσης και τον κόσμο του χορού για το μήνυμα αυτό.

Πώς έχει ληφθεί το μήνυμά σας στη βιομηχανία του χορού;

Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Capezio με κάλεσε να συμμετάσχω στην ομάδα του Capezio. Όταν μία περίφημη χορευτική μάρκα που βρίσκεται στη βιομηχανία του χορού πάνω από 130 χρόνια, προσθέτει έναν χορευτή plus-sized στην χορευτική τους καμπάνια ενδυμασίας, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον υπόλοιπο κόσμο του χορού, συνειδητοποιώντας ότι οι χορευτές έρχονται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Αυτό είναι εύκολο! Θα ήθελα να πάω σε περιοδεία ως χορεύτρια με την Meghan Trainor. Μου αρέσει αυτό που αντιπροσωπεύει και η μουσική της, φυσικά. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη όταν άρχισε πρόσφατα να με κάνει follow στο Instagram.

Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;

Σε 5 χρόνια, βλέπω τον εαυτό μου να περιοδεύω με μια μεγάλη συναυλία καλλιτεχνών ή χορευτών και να διδάσκω μαθήματα hip-hop σε όλο τον κόσμο.

Η LaCount ποζάρει σε tap shoes

Είχες πάντοτε την αυτοπεποίθηση που έχεις σήμερα;

Ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να μάθω. Λίγα χρόνια πριν, συνειδητοποίησα ότι η ζωή μου ως χορεύτρια θα ήταν “ευκολότερη” εάν ήμουν ψηλή, κοκαλιάρα και ξανθή. Αλλά αυτό δεν θα ήμουν εγώ. Έπρεπε να καταλάβω ότι αυτό που με κάνει ιδιαίτερη ως χορεύτρια είναι το γεγονός ότι δεν φαίνομαι και χορεύω όπως όλοι οι άλλοι. Ένας ιδιοκτήτης ενός στούντιο μου είπε κάποτε ότι ο τύπος του σώματός μου δεν ταιριάζει με το όραμά του για την ομάδα του ανταγωνισμού στην είχα δοκιμάσει να μπώ. Ήμουν πραγματικά αναστατωμένη μέχρι που η μητέρα μου με θύμισε ότι ο στόχος μου δεν ήταν να μπώ σε μια ομάδα. Ο στόχος μου ήταν να λάμψω. Θα φαίνομαι πάντοτε διαφορετική, και τώρα το υποστηρίζω και το αποδέχομαι.

Η LaCount με την Katy Perry στο σκηνικό του μουσικού βίντεο “Swish Swish” της Katy Perry.

Τι συμβουλές έχεις για τους χορευτές που εξακολουθούν να δυσκολεύονται με θέματα αυτοπεποίθησης;

Χόρεψτε για εσάς! Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χορέψετε από την καρδιά σας και να κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε. Εάν ο χορός σας κάνει ευτυχισμένους, μην ανησυχείτε για την ευχαρίστηση άλλων ανθρώπων. Αν δεν τους αρέσει, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό σας. Η αυτοπεποίθηση έρχεται με το να ακολουθείτε τα όνειρά σας και να μην ανησυχείτε για το τι μπορεί να πουν ή να σκέφτονται άλλοι άνθρωποι.

dancespirit.com