Uncategorized

Dima Saba: H wedding planner που επέστρεψε στην Κύπρο για να κυνηγήσει το όνειρο της

By  | 

Μετά από 8 χρόνια εργασίας στον Λίβανο σε ένα τομέα που δεν την κάλυπτε στα επαγγελματικά της, αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο για να κυνηγήσει το όνειρό της. Η οργάνωση γάμου, και η ευτυχία στα μάτια των ζευγαριών ήταν κάτι που απολάμβανε από μικρή. Η Dima Saba, έχει πλέον καθιερωθεί στην οργάνωση γάμων και αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο όμορφη και σημαντική μέρα ενός ζευγαριού, δημιουργώντας ένα αξέχαστο γάμο όπως ονειρεύονται.

Δείτε τι μας αποκαλύπτει για αυτό της το εγχείρημα, αλλά και γιατί αρκετά ζευγάρια σπεύδουν από το εξωτερικό για να παντρευτούν στο νησί μας.

Μίλησε μας λίγο για την πορεία σου και το πως αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με την οργάνωση γάμων;

Πάντα αγαπούσα την έννοια των γάμων και απολάμβανα να βλέπω γαμήλια βίντεο. Το γεγονός ότι βλέπεις την αγάπη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που επέλεξαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί μου κίνησε το ενδιαφέρον για να μπω σε αυτόν τον τομέα. Σπούδασα Επικοινωνιακές Σπουδές στο Intercollege (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας). Έκανα επίσης ένα διαδικτυακό πτυχίο στα Events. Μετά την αποφοίτησή μου, μετακόμισα στο Λίβανο καθώς βρήκα δουλειά ως Βοηθός Παραγωγός σε τηλεοπτικό σταθμό. Τα καθήκοντά μου ήταν να συντονίζω και να οργανώνω τα χρονοδιαγράμματα των γυρισμάτων και τις διάφορες εμφανίσεις που είχαμε στην τηλεόραση. Δούλεψα στον τομέα για 8 χρόνια, αλλά το πάθος μου για τα events ήταν πάντα στο μυαλό μου. Έτσι, λόγω και της κατάστασης στον Λίβανο, αποφάσισα να επιστρέψω στην Κύπρο για να ακολουθήσω αυτό που σκέφτηκα ότι είναι το όνειρο μου. Επέστρεψα στην Κύπρο και άρχισα να οργανώνω μερικές μικρές κοινωνικές εκδηλώσεις. Τελικά, βρήκα μια θέση στην αγορά Γάμου καθώς υπάρχουν πολλά ζευγάρια από το Λίβανο που έρχονται στην Κύπρο για να παντρευτούν. Έτσι σκέφτηκα ότι θα επικεντρώσω το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου μαζί τους καθώς μιλάω και τη γλώσσα. Από τον ένα γάμο στον άλλο, το όνομά μου άρχισε να γίνεται γνωστό.

Πόσο δύσκολο είναι να ενταχθείς σε μια χώρα και να εδραιωθείς ώς επαγγελματίας; 

Θεωρώ την Κύπρο ως το σπίτι μου, έτσι δεν ήταν τόσο δύσκολο να αρχίσουμε να δουλεύουμε εδώ, αλλά κάθε νέα εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις και δυσκολίες μέχρι να αναγνωριστεί το όνομά και η δουλειά μας από όλους.

Είναι ένα επάγγελμα που χρειάζεται πολύ έμπνευση και δημιουργικότητα, εσύ από πού εμπνέεσαι; 

Σίγουρα έτσι είναι. Έχω εμπνευστεί από τους διαφορετικούς πολιτισμούς που μεγάλωσα,γνώρισα και έζησα. Μου αρέσει να παραμένω στις παραδόσεις αλλά ίσως με μια μοντέρνα πινελιά. Η βασική μου έμπνευση που έχω είναι από τα ζευγάρια μου. Μου αρέσει να κάθομαι μαζί τους και να μαθαίνω περισσότερα για αυτούς και για το πώς συναντήθηκαν. Αυτές οι ιστορίες με εμπνέουν να προσθέσω λίγες πινελιές στο γάμο που τους αντιπροσωπεύει. Επίσης κάνω πολλή έρευνα στα κοινωνικά μέσα για να πάρω κάποιες ιδέες.

Επιλέγεις κάθε εκδήλωση που οργανώνεις να έχει ένα συγκεκριμένο concept διακόσμησης, ακολουθείς κάποια θέματα;

Ναι, προσπαθώ να κάνω τα γεγονότα να φαίνονται διαφορετικά, αν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει να χρησιμοποιούν το ίδιο στυλ, ειδικά αν είδαν εικόνες προηγούμενων γάμων. Προσθέτω όλες τις μικρές πινελιές και στυλ σύμφωνα με τη γεύση του ζευγαριού και το θέμα που τους αρέσει.

Τι είναι αυτό που κάνει τη δική σου δουλειά να ξεχωρίζει; 

Μου αρέσει να προσωποποιώ τους γάμους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που έρχονται σε κάθε γάμο, να αναγνωρίζουν το ζευγάρι σε κάθε πτυχή και λεπτομέρεια του γάμου. Μου αρέσει να μεταφράζω την ερωτική ιστορία του ζευγαριού και να την εμφανίζω στο γάμο τους.

Αναλαμβάνεις αρκετούς γάμους ζευγαριών από το εξωτερικό που έρχονται στο νησί μας αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό. Τι πιστεύεις είναι αυτό που τους ωθεί να επιλέγουν την Κύπρο για να παντρευτούν;

Ήλιος, θάλασσα, άμμος. Έρχονται για τις παραλίες, τον καιρό και τις διάφορες τοποθεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε. Επίσης, αισθάνομαι ότι το ζευγάρι μπορεί να ξεφύγει από το να μην προσκαλέσει όλους τους ανθρώπους που θα έπρεπε να κάνουν αν ήταν στις χώρες τους. Η άλλη πτυχή είναι ότι σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής δεν έχουν Πολιτικούς Γάμους. Έτσι τα ζευγάρια το βρίσκουν ευκολότερο να έρχονται στην Κύπρο παρά οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη για να κάνουν το Πολιτικό Γάμο τους.


Σου έχει τύχει κάτι περίεργο ή απρόοπτο σε κάποιο γάμο; 

Κάθε γάμος έχει τη δική του ιστορία. Σε ένα γάμο είχαμε ένα ατύχημα όπου μια σπίθα από τα πυροτεχνήματα γλίστρησε και προκάλεσε τεράστια φωτιά δίπλα στο ξενοδοχείο. Ήταν λίγο τρομακτικό, αλλά το προσωπικό του ξενοδοχείου το χειρίστηκε πολύ επαγγελματικά. Ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα σε κανένα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή σε έναν γάμο; 

Η αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν η νύφη περπατάει στο διάδρομο για να συναντήσει τον μελλοντικό της σύζυγο. Συγκινούμαι πάντα και αισθάνομαι ότι αυτή είναι η αρχή της ημέρας του γάμου.

Κατά την γνώμη σου τι κάνει ένα γάμο να ξεχωρίζει; 

Ο γάμος ξεχωρίζει όταν το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο. Οι φιλοξενούμενοι τροφοδοτούνται από την ενέργεια του ζευγαριού και γι ‘αυτό συμβουλεύω όλα τα ζευγάρια να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον εαυτό τους, γιατί αν είναι χαρούμενοι και χορεύουν, όλοι θα χορέψουν και θα το απολαύσουν. Αυτό είναι που κάνει ένα γάμο επιτυχημένο και θα έκανε τους ανθρώπους να μιλάνε γι αυτόν.


Ποια πιστεύεις είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στην Κύπρο σε γάμους;

Η ιδέα του σχεδιασμού γάμου στην Κύπρο είναι ότι χρειάζεται απλά ένας ανθοπώλης. Τα ζευγάρια από την Κύπρο δεν προσλαμβάνουν προγραμματιστές γάμου ή συντονιστές, επειδή νομίζουν ότι δεν χρειάζονται, επειδή έχουν την οικογένειά τους και τους φίλους τους για να τους βοηθήσουν. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι η οικογένεια και οι στενοί φίλοι σας θα είναι απασχολημένοι με το ζευγάρι και δεν θα έχουν χρόνο για τίποτα. Ο ρόλος ενός σχεδιαστή γάμου ή συντονιστή είναι να πάρει όλες τις ανησυχίες και τις ευθύνες από το ζευγάρι και να υπάρχει κάποιος που θα βεβαιώσει ότι ο γάμος λειτουργεί ομαλά. Επίσης, τα τρίωρα συγχαρητήρια στην Κύπρο εξαντλούν το ζευγάρι τόσο πολύ. Γνωρίζω ότι είναι για τις παραδόσεις, αλλά ίσως μπορεί να γίνει με πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Τι συμβουλή θα έδινες στις μέλλουσες νυφούλες που φορτίζονται με το άγχος της διοργάνωσης του γάμου τους;  

Χαλαρώστε και μόλις αποφασίσετε για μια πτυχή του γάμου σας μην κοιτάξετε τίποτα άλλο, καθώς θα χαθίτε και ίσως να αλλάξετε γνώμη και να κάνετε εσφαλμένες αποφάσεις. Δεν υπάρχουν κανόνες στους γάμους. Κάνετε ό, τι σας κάνει ευτυχισμένους καθώς ποτέ δεν θα είστε σε θέση να ευχαριστήσετε όλους τους καλεσμένους σας.


Ποια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ως διοργανωτής γάμων;

Δημιουργικότητα, οργάνωση, ακρίβεια, φαντασία, πάθος για το τι κάνεις και κυρίως υπομονή.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου.Τι θα ήθελες να κάνεις στα επόμενα χρόνια;

Ελπίζω να δω την εταιρεία μου να μεγαλώνει και να έχει περισσότερους γάμους κάθε χρόνο. Το όνειρό μου είναι να έχω τον δικό μου χώρο εκδηλώσεων που θα μπορέσω να το μετατρέψω σε όνειρο όλου του κόσμου.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.deeideas.com/