Going out

Rumours Bar: Το θρυλικό venue της Λεμεσού!

By  | 

Το Rumours είναι αναμφισβήτητα η νούμερο ένα επιλογή στην Λεμεσό εδώ και 20 χρόνια, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για ένα χώρο που μπορείς να επισκεφτείς όλες τις ώρες της ημέρας με την σιγουριά πως θα το απολαύσεις όσο πουθενά αλλού. Οι ιδιοκτήτες του Πάμπος Ζένιος, Νεοκλής Χατζηβαρνάβας, Αρτέμης Χατζηβαρνάβας και Νάσσος Καρασάββας με περηφάνια μιλάνε για το σπίτι τους όπως το αποκαλούν, και αποκαλύπτουν τα μυστικά της πολύχρονης επιτυχίας του.

Πως προέκυψε η ιδέα του Rumours;
Το Rumours Bar προϋπήρχε και αγοράστηκε όπως ήταν. Μερικοί από εμάς εργαζόμασταν ήδη εκεί ως μπάρμαν και έτσι έγινε αυτή η εξέλιξη στην πορεία.
Πότε ξεκίνησε η λειτουργία του;
Το αγοράσαμε τον Δεκέμβριο του 1999.

Πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιηθεί η ιδέα και να ενταχθεί στην πόλη;
Δεν ήταν πολύ δύσκολο καθώς εργαζόμασταν στην τουριστική περιοχή για αρκετό καιρό, ήμασταν συνηθισμένοι να κάνουμε δημόσιες σχέσεις και να συνεργαζόμαστε με τους τουρίστες, έτσι ήρθε ομαλά σε μας και ήταν κάτι που είχαμε πάθος και πραγματικά απολαμβάναμε να κάνουμε.
Πως εμπνευστήκατε την ονομασία του; 
Rumours ήταν το αρχικό όνομα του bar όταν το αγοράσαμε, και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε.

Αναμένατε την τόση μεγάλη επιτυχία του Rumours;
Ελπίζαμε ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία, είχαμε ένα όραμα και εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε τον στόχο μας, γι ‘αυτό το μόνο που θέλαμε. Η αποτυχία δεν ήταν στις επιλογές.
Ποιο είναι το μυστικό που το καθιστά την νούμερο ένα επιλογή στο κοινό για τόσα χρόνια;
Πιστεύουμε ότι η προσωπική μας επαφή με το Rumours είναι πολύ σημαντική. Ένας από εμάς (ιδιοκτήτες), είναι σχεδόν πάντα εκεί. Αρκετοί πελάτες είναι τακτικοί και αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και το Rumours σαν το σπίτι τους.
Ποιες ηλικίες προσεγγίζει ο χώρος;
Η μικρότερη ηλικία στο Rumours είναι 23 ετών, οπότε το εύρος ηλικίας κυμαίνεται από 23 και πάνω.

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του ποιες αλλαγές έγιναν;
Έχουμε κάνει τρεις μεγάλες ανακαινίσεις, καθώς και πολλές μικρές. Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που είχαμε στο Rumours ήταν η προσθήκη κουζίνας πριν από 3 χρόνια, καθιστώντας το Rumours ένα σημείο που μπορείς να επισκεφτείς όλες τις ώρες της μέρας. Για φαγητό και καφέ, καθώς και για ποτά μέρα και νύχτα.
Πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσεις ένα venue για τόσα πολλά χρόνια χωρίς να φθείρεται ή να κουράζει τους θαμώνες;
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των πελατών μας. Όταν η τουριστική περιοχή ήταν γεμάτη, τότε ήταν πολύ πιο εύκολο. Στη συνέχεια πολλά μέρη ανοίχτηκαν σε διαφορετικές περιοχές παντού στη Λεμεσό, έτσι δουλέψαμε σε διαφορετικές ιδέες για events καθώς προσπαθούσαμε να συνεχίσουμε τις μεταβαλλόμενες τάσεις. Τόσο διαφορετικά events, όπως η προσθήκη ελληνικής ζωντανής μουσικής, η κουζίνα τις ώρες της ημέρας, υπάρχει πάντα κάτι και δεν σταματάει. Και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι είμαστε πάντα εκεί για να είμαστε με τους πελάτες μας.

Ποιος είναι ο βασικός πυρήνας του Rumours;
Η ομαδική δουλειά στο Rumours έχει πάντα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της δημοτικοτητάς του. Εκτός από το απίστευτο προσωπικό μας, εμείς ως ιδιοκτήτες πάντα θέλουμε να είμαστε εκεί και ένα μέρος του τι συμβαίνει. Έχουμε τόσους πολλούς τακτικούς πελάτες που έρχονται καθημερινά σαν να είναι το δεύτερο σπίτι τους. Και τέλος, η μουσική που έχουμε στο Rumours είναι ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά μας σημεία. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους DJ μας.
Πόσο σημαντικό ρόλο έχει το προσωπικό με την επιτυχία του venue;
Το προσωπικό και η υπηρεσία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε εγκατάσταση και για εμάς έχουν φτάσει εκεί που είμαστε τώρα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι που είχαμε τους ανθρώπους που είχαμε στο δρόμο μας. Από το προσωπικό του μπαρ, μέχρι τους σερβιτόρους, τις σερβιτόρες, τους καθαριστές, το προσωπικό της κουζίνας, PR και DJs. Η ομαδική εργασία ήταν πάντα κλειδί.

Ήρθατε ποτέ αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα ακόμη και με την σκέψη να κλείσετε το venue;
Ποτέ δεν πέρασε το μυαλό μας η σκέψη να κλείσουμε το Rumours. Η μοναδική φορά που ήταν πολύ δύσκολη ήταν κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά ακόμη και τότε, δεν θέλαμε να κλείσουμε, αλλά θέλαμε απλώς να φτάσουμε στο χέρι μας το παιχνίδι, από την κουζίνα, τις ώρες της ημέρας και μία από τις μεγαλύτερες διακοσμήσεις μας καθώς και τις εισαγωγές σε διαφορετικά events.
Από την αρχή λειτουργίας του μέχρι και σήμερα το Rumours παραμένει ένα θρυλικό venue στην Λεμεσό. Πως προσαρμόζετε στις αλλαγές της αγοράς για τόσα χρόνια;
Είμαστε πάντα ενημερωμένοι με ό, τι συμβαίνει γύρω μας, τόσο μέσα όσο και έξω από την Κύπρο, για να είναι σε θέση το Rumours να κρατήσει το επίπεδο και να παραμείνει ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ μέσα στη Λεμεσός. Είναι συνεχής δουλειά και εκατό τοις εκατό αφοσίωση. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα ενδιαφέροντα των πελατών μας, έτσι κι αλλιώς είναι αδύνατο να ευχαριστήσουμε όλους, σίγουρα προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε την πλειοψηφία.
Τι είναι σήμερα το Rumours και τι προσφέρει στους θαμώνες;
Το Rumours έχει κάτι να προσφέρει σε όλους. Είμαστε περήφανοι που το λέμε δυνατά και ξεκάθαρα έχουμε δουλέψει σκληρά για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε διάφορα πράγματα στους πελάτες μας. Με τh δροσερλη διακόσμηση και την φιλόξενη αίσθηση, το Rumours σας προσφέρει μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και νωρίς το βράδυ, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, όμως τη νύχτα μετατρέπετε σε ένα venue γεμάτο ζωντάνια από τους DJs με την απίστευτη μουσική τους. Με φαγητό, καφέ, shisha και διάφορους DJs, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα επιλογής στο Rumours.
Τι να αναμένουμε στο μέλλον από το Rumours;
Δεν έχουμε απολύτως καμία ιδέα. Και αυτή είναι η ομορφιά του. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και εμείς είμαστε οι ίδιοι ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι συμβαίνει στον χώρο που ονομάζουμε σπίτι μας.