Διαγωνισμοί

Διάκριση «World Performance Car of the Year» για το Audi R8

By  | 

Η νέα γενιά του Audi R8 συνεχίζει την παράδοση που εγκαινίασαν οι προηγούμενες γενιές του μοντέλου, αποσπώντας ένα ακόμα βραβείο στο World Car of the Year Awards   

Συγκεκριμένα πήρε τον τίτλο του «World Performance Car οf the Year» σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη, όπου παραδοσιακά αποδίδονται τα βραβεία World Car Awards.

Έχοντας ήδη στο παρελθόν βραβευθεί ακόμα τρεις φορές στον ίδιο θεσμό, το R8 είναι το πιο πολυβραβευμένο μοντέλο στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 2005. Για την ιστορία η προηγούμενη γενιά του R8 κατάφερε να αποσπάσει από την αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από 73 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο τόσο τον τίτλο «World Performance Car» όσο και αυτόν του «World Car Design» το 2008, ενώ το 2010, βραβεύτηκε ξανά ως «Performance Car of the Year» στην έκδοση V10. Με συνολικά τέσσερα βραβεία, το R8 είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία των World Car Awards.

????????????????

 

«Με την ξεχωριστή του σχεδίαση, την δυναμική του συμπεριφορά και τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, το R8 είναι ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της Audi και η ναυαρχίδα της Audi Sport. Η πρώτη γενιά του μοντέλου άνοιξε τον δρόμο την premium διαδρομή της φίρμας και επέτρεψε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το νέο R8 θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία και θα επιταχύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της Audi Sport», δήλωσε ο Dietmar Voggenreiter, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Audi AG.

Το Audi R8 Coupé  με τον V 10 κινητήρα και το νέο σύστημα quattro προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις  από  οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της μάρκας.

 

Η κορυφαία έκδοση των 610 ίππων, επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 χλμ/ώρα. Η υψηλή ευστροφία του κινητήρα, η ελαφριά κατασκευή και η εξαιρετικά δυναμική ανάρτηση με το νέο σύστημα quattro  αναδεικνύουν  το R8  σ’ ένα πραγματικά καταπληκτικό αυτοκίνητο.

Άλλωστε πρόκειται για ένα μοντέλο που σε αυτό περιέχεται η τεχνογνωσία της μάρκας που αποκτήθηκε από τις πολυάριθμες νίκες της στους αγώνες αυτοκινήτων.

Τα σπορ πρωτότυπα της έχουν κερδίσει 13 φορές από το 2000 στους αγώνες 24 ωρών του LeMans και το R8 LMS συνέβαλε σε αυτό το αποτέλεσμα με τις επτά νίκες του στους 24ωρους αγώνες από το 2009.