Κινηματογράφος

Σημαντική διάκριση για την Κυπριακή ταινία του Ανδρέα Βουγιούκα με τίτλο «Αίθουσα Αναμονής»

By  | 

Βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες στα πλαίσια του London Greek Film Festival που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με το Special Mention in Feature Fiction Film Award (Ειδική Εύφημος Μνεία) η ταινία μεγάλου μήκους «Αίθουσα Αναμονής», ένα ψυχολογικό θρίλερ που γυρίστηκε στην Κύπρο από την εταιρεία παραγωγής  του ηθοποιού Ανδρέα Βουγιούκα AV MOVIESWORLD

Το βραβείο παρέλαβε στις 10 Μαίου ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αλέξανδρος Λεονταρίτης από τον Έλληνα πρέσβη του Λονδίνου. Η τελετή απονομής επαναλήφθηκε την περασμένη Κυριακή στις 10 Μαίου στην Αθήνα στον Κινηματογράφο Αλκυωνίς όπου το βραβείο παρέλαβε ο παραγωγός και πρωταγωνιστής της ταινίας Ανδρέας Βουγιούκας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άλλοι πρωταγωνιστές της ταινίας όπως η καταξιωμένη ηθοποιός Άννα Φόνσου και ο Χάρης Γεωργιάδης.

Επίσης η ταινία επιλέχτηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στην Ευρώπη, το European Independent Film Festival (ECU 2018) όπου πραγματοποίησε την Παγκόσμια της Πρεμιέρα στις 6 Μαίου στο Παρίσι. Η «Αίθουσα Αναμονής» ήταν επίσης υποψήφια στο ίδιο φεστιβάλ στην κατηγορία για Best European Dramatic Feature. Θα ακολουθήσουν και άλλες προβολές της ταινίας το ερχόμενο διάστημα από το ECU και σε διάφορες άλλες χώρες στα πλαίσια του Festival on the Road που πραγματοποιείται για τα officially selected movies.

Η ταινία είναι μία παραγωγή της AV MOVIESWORLD (www.avmoviesworld.com). Το σενάριο γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Λεονταρίτη και το Λεωνίδα Κόση ενώ παραγωγός της ταινίας ήταν ο Ανδρέας Βουγιούκας και executive producers ο Κωνσταντίνος Κωμμοδρόμος και Αλέξανδρος Λιζάρδος.

Οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι Ανδρέας Βουγιούκας, Πάνος Κρανιδιώτης, η  Τόνια Σωτηροπούλου, η Μαρία Ιωάννου και ο Χάρης Γεωργιάδης ενώ guest ρόλους έχουν οι Άννα Φόνσου και ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης ο οποίος δυστυχώς ΄΄έφυγε’’ πρόσφατα. Η ταινία είναι αφιερωμένη από τον παραγωγό Ανδρέα Βουγιούκα στη μνήμη του αγαπημένο μας ηθοποιού. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη του χρόνου σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε το trailer της ταινίας:

Περισσότερα νέα μπορείτε να βρείτε από το επίσημο website:

 http://waitingroom-movie.com/

 

και τη σελίδα στο facebook:

https://www.facebook.com/aithousanamonis/

 

καθώς και   https://www.youtube.com/watch?v=VlhXbbrZK0s