Weddings

Γάμος το Χειμώνα; Τέλεια!

By  | 

Ζούμε σε μια γωνιά του κόσμου, όπου το καλοκαίρι είναι τόσο εκτυφλωτικά μαγευτικό που συχνά επισκιάζει τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα των άλλων εποχών του έτους, με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι γάμοι να κανονίζονται τότε – τουλάχιστον στις μέρες μας.

Γνωρίζατε, όμως, πως οι ένδοξοι πρόγονοί μας κανόνιζαν όλους τους γάμους το Χειμώνα;

Ως συνήθως, κάτι παραπάνω ήξεραν!

Οι Δυσκολίες του Καλοκαιριού

Παρά την αναμφισβήτητη ομορφιά του μεσογειακού καλοκαιριού, ένας θερινός γάμος κρύβει αρκετές δυσκολίες και προκλήσεις.

Παραδείγματος χάρη, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα βαριά ρούχα δεν δένουν πάντοτε αρμονικά, ανεξάρτητα από το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα – κυρίως, λόγω της έντασης, της συγκίνησης και του άγχους που πάντοτε συνοδεύει τέτοιες στιγμές.

Επίσης, ένας καλοκαιρινός γάμος σπάνια μπορεί να χωρέσει σε ένα μικρό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό! Η ενοικίαση κάποιου χώρου εστίασης τον καιρό που τουρίστες και επισκέπτες κατακλύζουν το νησί μας, και σύνεδροι από κάθε γωνιά του κόσμου συγκεντρώνονται για επιστημονικά σεμινάρια και εκδηλώσεων, είναι και δυσκολότερη, και, προφανώς, ακριβότερη.

Αν σας ενοχλεί το έξτρα άγχος και σας εκνευρίζει ο συνωστισμός, δεν θα ήταν άσχημο να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενός χειμωνιάτικου γάμου. Ίσως να αποδειχτεί μια από τις εξυπνότερες επιλογές της ζωής σας.

 

Τα Πλεονεκτήματα ενός Χειμωνιάτικου Γάμου

«Πιάνει κρύο, καιρός για δύο!» είχε πει ο ποιητής και προφανώς είχε απόλυτο δίκιο: η χειμωνιάτικη αύρα έχει τη μαγική δύναμη να μας φέρνει όλους πιο κοντά, με τη φλόγα στα ξύλα, τις απαλές του κουβέρτες, τα αρώματά του, τα ζεστά του ροφήματα και το χιόνι στις βουνοπλαγιές. Όπως και να το κάνουμε, η αύρα του χειμώνα είναι πιο ρομαντική και οικογενειακή.

Οι χειμερινοί μήνες αποπνέουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα: το μαγευτικό βαθύ κόκκινο και η απόχρωση της πορφύρας, το γλυκό χρυσοκίτρινο των φύλλων, το εντυπωσιακό ασημί και η σαγήνη του λαμπερού χαλκού είναι αποχρώσεις που αναδίδουν μια μοναδικά ζεστή ατμόσφαιρα, γιορτινή και συνάμα οικογενειακή – ό,τι καλύτερο για μια γαμήλια δεξίωση, όχι μόνο για το ζευγάρι, αλλά και για τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Πλεονεκτήματα υπάρχουν πολλά: πρώτον, δεν υπάρχει το άγχος του «τι θα κάνουμε αν βρέξει;», καθώς εξαρχής η γαμήλια δεξίωση διοργανώνεται σε εσωτερικό κι όχι εξωτερικό χώρο.

Επίσης, ένας γάμος το χειμώνα αποτελεί από μόνος του κάτι πολύ ξεχωριστό. Καθώς το καλοκαίρι παίρνει τη μερίδα του λέοντος στις γαμήλιες δεξιώσεις, είναι εύκολο ένας γάμος να χαθεί μες τους υπόλοιπους και να αποτύχει να κάνει αίσθηση.

Αντίθετα, ένας γάμος στην καρδιά του χειμώνα, είναι κάτι πολύ σπανιότερο και, συνεπώς, από μόνο του ξεχωριστό – ειδικά αν διοργανωθεί σωστά. Θα είναι δε πολύ ευκολότερο να νοικιάσετε το χώρο που ονειρεύεστε στις ημερομηνίες που σας βολεύει – εξαφανίζοντας τη συνηθέστερη πηγή άγχους για το ζεύγος και τις οικογένειές τους.

Προφανώς, όλοι οι επαγγελματίες που συνήθως χρειάζονται σε έναν γάμο, από το φωτογράφο και την αισθητικό, ως το catering και το γραφίστα που θα σχεδιάσει τα προσκλητήρια, θα δώσουν  σε ένα χειμωνιάτικο γάμο τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς δεν θα έχουν ένα σωρό άλλες γαμήλιες δεξιώσεις να τους πιέζουν και να εξαντλούν τη δημιουργικότητά τους και τις δυνάμεις τους. Πιθανότατα θα εξασφαλίσετε τη βοήθειά τους και σε αρκετά καλύτερες τιμές!

Να λοιπόν που μόνο άσχημη ιδέα δεν είναι ένας γάμος φέτος το χειμώνα. Στην πραγματικότητα, μάλλον θα αποδειχτεί μια από τις πιο έξυπνες αποφάσεις της ζωής σας – μετά την επιλογή του συντρόφου σας φυσικά!

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια ξενάγηση στους χώρους του SEMELI HOTEL και αρχίστε να σχεδιάζετε τις ωραιότερες στιγμές της ζωής σας!