Συνεντεύξεις

Α. Φυλακτού: «Είμαι καλά και δεν θέλω να ζω στην Κύπρο»

By  | 

O Αντρέας Φυλακτού εξομολογείται στην εφημερίδα «24».

Συναντήσαμε τον ηθοποιό Αντρέα Φυλακτού κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κύπρο και  μας μίλησε για τα επαγγελματικά του και  την απόφαση του να φύγει από το νησί. Ο ηθοποιός με το ωραίο χαμόγελο εξομολογήθηκε στην 24 τα πάντα για τη ζωή του.

24: Πως αποφάσισες να φύγεις στο εξωτερικό;

«Αποφάσισα να φύγω από την Κύπρο γιατί ένιωθα ότι πνιγόμουν, υπήρχαν κάποιες καταστάσεις επαγγελματικές αλλά και διάφορες άλλες που δεν με ευχαριστούσαν, γι’ αυτό θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνω αυτό το τεράστιο βήμα και να μεταναστεύσω. Δεν ένιωθα ευχαριστημένος με τα πράγματα που έκανα στη Κύπρο γι’ αυτό έψαξα για κάτι καλύτερο. Ένα χρόνο σχεδόν μετά από τότε που έφυγα νιώθω ότι κάνω την ζωή που θέλω!».

DSC_7802

24: Πιστεύεις ότι είσαι άτομο των άκρων;

«Θα ήθελα να ήμουν από αυτούς που κρατάνε μια ισορροπία στη ζωή τους αλλά ναι νομίζω είμαι των άκρων! Συνήθως είμαι πολύ υπομονετικός αλλά όταν έρθει η στιγμή που θα ξεπεράσω τα όρια μου θα κάνω κάτι πολύ σπασμωδικό. Για παράδειγμα όταν πήρα την απόφαση να φύγω από την Κύπρο όλα έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα, το σκέφτηκα για λίγο, και μετά από λίγες μέρες έκλεισα το εισιτήριο μου, ετοίμασα την βαλίτσα και μέσα σε μια  εβδομάδα είχα φύγει».

24: Σε είδαμε πριν από λίγες να πραγματοποιείς ελεύθερη πτώση από αλεξίπτωτο για φιλανθρωπικό σκοπό .Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

« Ήταν η πιο όμορφη εμπειρία της ζωής μου με διαφορά!! Πάντα ήθελα να το κάνω αλλά ο φιλανθρωπικός σκοπός μου έδωσε το κίνητρο που έψαχνα! Τώρα ήδη οργανώνω την επόμενη πτώση !!

24: Δρας με αυθορμητισμό;

«Ναι, τις πιο πολλές φορές δρω με αυθορμητισμό αν και κάποιες φορές δεν μου βγαίνει όπως θα το ήθελα, μετά βάζω την λογική μου και προσπαθώ να φτιάξω, αν φτιάχνετε την λανθασμένη κατάσταση που δημιούργησα.

 DSC_7943

24: Είχες δηλώσει πρόσφατα ότι πήγες στο Λονδίνο για να χτυπήσεις πόρτες και να περάσεις απο casting.

«Ναι, πάντα ήθελα να φύγω για κάτι καλύτερο. Πάντα υπάρχουν όμως τα αίτια και οι αφορμές. Τα αίτια ήταν ότι πάντα ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο καλλιτεχνικά, να κάνω για παράδειγμα ταινίες που είναι αυτό που με ενδιαφέρει και οι αφορμές ήταν οι καταστάσεις που επικρατούσαν στην Κύπρο και συνεχίζουν να επικρατούν».

24: Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σου στο Λονδίνο;

«Έκανα μέχρι στιγμής δύο παραστάσεις, μια χοροθεατρική με την οποία ταξιδέψαμε μέχρι την Γερμανία πήγαμε Μόναχο και Βερολίνο. Mια ταινία μικρού μήκους η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα στο Λονδίνο και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει σε μελλοντικές μου δουλειές επειδή είναι στην αγγλική γλώσσα και ότι έχω μέχρι τώρα είναι στα ελληνικά. Για να είναι πιο εύκολο να βρω ατζέντη χρειάζεται να έχω υλικό στα αγγλικά και σε πιο καλή ποιότητα γιατί ότι έχω μέχρι τώρα από κυπριακές σειρές ή θέατρο δεν είναι ότι καλύτερο οπτικά. Άρα η ταινία αυτή  πιστεύω ότι θα με βοηθήσει».

DSC_7901

24: Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Κύπρο;

«Αρχικά όταν είχα πάει στο Λονδίνο τον Φλεβάρη, είχα πει πως αν δεν έβρισκα κάτι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έφευγα αν και πλέον δεν θέλω καθόλου να γυρίσω πίσω στην Κύπρο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να βάζω χρονοδιάγραμμα διότι χρειάζεται αρκετή υπομονή και η ζωή μου στο Λονδίνο αυτή τη στιγμή με καλύπτει πλήρως έστω και αν δεν κάνω συνέχεια θέατρο και τηλεόραση. Έχω τόσες πολλές επιρροές μόνο και μόνο που ζω σε μια τέτοια πόλη..άρα είμαι μια χαρά!»

DSC_7888

24: Ποια είναι η καθημερινότητα σου στο Λονδίνο;

«Αρχικά δουλεύω ως σερβιτόρος σε εστιατόριο αυτό είναι το βασικό μου εισόδημα όπου τα χρήματα είναι και  πολύ καλύτερα σε σχέση με ότι έχω κάνει στην Κύπρο. Στο Λονδίνο υπάρχουν πολλές επιλογές όπως πάρκα, μουσεία, θέατρα, ποδηλασία, μπαράκια, καραόκε, εστιατόρια με καλό φαγητό, τα πάντα. Κάθε μέρα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Δεν έχω ρουτίνα. Η μόνη μου ρουτίνα είναι ότι θα πάω στη δουλειά μου στο εστιατόριο αλλά και εκεί δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει».

24: Υπήρχαν και προσωπικοί λόγοι για τους οποίους έφυγες από την Κύπρο;

«Φυσικά και υπήρχαν αλλά δε θα ήθελα να τους αναλύσω, με πολύ αγάπη και ειλικρίνεια».(γέλια)

DSC_7925

24: Υπάρχει κάποιος ρόλος για τον οποίο θα έφτανες σε σημείο να πλήρωνες για να υποδυθείς;

«Όχι, δε θα πλήρωνα αλλά έχει κάποιους ρόλους που πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω αντιμέτωπος μαζί τους. Για παράδειγμα πρόσφατα είχα μια πρόταση από Κύπρο για το καλοκαίρι και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά γιατί είναι ένας από τους ρόλους που θα ήθελα οπωσδήποτε να υποδυθώ στη ζωή μου και θα ερχόμουν σίγουρα αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε».

24: Υπήρξαν στιγμές στην καθημερινότητα σου που αναγκάστηκες να υποκριθείς;

 «Ναι. Όταν βγαίνουν προς τα έξω οι άμυνες μου. Δηλαδή όταν πνίγομαι με κάτι βγαίνουν οι άμυνες μου».

24: Είσαι ερωτευμένος αυτή τη περίοδο;

«Όχι».

DSC_7934

24: Οι γυναίκες σε φλερτάρουν;

 «Ναι. Και εγώ φλερτάρω! Μου αρέσει πάρα πολύ το φλερτ είναι ωραίο παιχνίδι. Είναι ωραίο να είσαι και ερωτευμένος!»

24: Τι ψάχνεις να βρεις σε μια γυναίκα;

 «Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Μου αρέσει όταν μια γυναίκα έχει όμορφο χαμόγελο και ειλικρινές βλέμμα. Αυτά τα δύο ποτέ δεν με απογοήτευσαν. Όταν ένας άνθρωπος είναι ευχάριστος, ευδιάθετος και χαρούμενος σημαίνει ότι έχεις πράγματα να δώσεις και να πάρεις. Συνήθως είναι αυτά που με κερδίζουν σε μια γυναίκα».

24: Αυτά που σε κερδίζουν τώρα, σε κέρδιζαν και πριν 10 χρόνια;

 «Ναι τα ίδια ακριβώς».

24: Τι πιστεύεις ότι ελκύει τις γυναίκες σε σένα; Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σου σημείο;

 «Δεν ξέρω. Κάποιες φορές η εμφάνιση, το χαμόγελο, η αυτοπεποίθηση και η ειλικρίνεια

μου. Πίστευα ότι παίζει ρόλο και το επάγγελμα μου αλλά μετά το Λονδίνο κατάλαβα ότι δεν

έχει σημασία. Το πρώτο που σε κερδίζει είναι η εμφάνιση, μετά έρχεται και η

προσωπικότητα και δένει το γλυκό ».

24: Αν σου έκανες εσύ συνέντευξη αυτή τη στιγμή, τι ερώτηση θα έκανες στον εαυτό σου;

 «Αν μετανιώνω για κάτι που έχω κάνει, και θα απαντούσα όχι..δεν μετανιώνω! Μπορεί να έκανα στο παρελθόν κάποιες επιλογές στη ζωή μου που δεν βγήκαν όπως το περίμενα αλλά τον καιρό που τις έκανα τις ήθελα, τότε θεωρούσα ότι ήταν το πιο κατάλληλο για μένα άρα δεν μετανιώνω!»

24: Ποια ήταν η τελευταία φόρα που:

  • Γέλασες πάρα πολύ: Χθες το βράδυ
  • Είπες ψέματα: Όταν ήθελα να αποφύγω κάτι
  • Έκλαψες: Όταν τελείωσε μια σειρά κινουμένων σχεδίων που παρακολουθούσα. Είναι αυτό που λένε Boys will always be boys
  • Γκρίνιαξες: Δεν γκρινιάζω
  • Επικαλέστηκες τα θεία: Ποτέ
  • Χρειάστηκες συμβουλή: Για μια δουλειά για φέτος το καλοκαίρι στην Κύπρο.Κάτι που είναι σε προχωρημένο στάδιο
  • Κόμπλαρες: σε ένα φλερτ που μου έγινε. Για κάποια δευτερόλεπτα δεν ήξερα πως να αντιδράσω, ήταν πολύ απότομο δεν το περίμενα αλλά μετά βγήκα στην αντεπίθεση.
  • Φλέρταρες: Προχθές όταν βγήκα με κάποια παιδιά από την δουλειά
  • Είπες αυτή θα είναι η τελευταία φορά: Δεν μου αρέσει να λέω τέτοια πράγματα δεν υπάρχει τελευταία φορά.

Επιμέλεια: Χρίστη Παπαδήμα

 Φωτογράφος: Χρίστος Παπαγεωργόπουλος

 Styling: Χρίστη Παπαδήμα

 Ρούχα: 34THE SHOP, TOPMAN

 Υποδήματα: 34THE SHOP, TOPMAN