Advertorial

«Καρναβάλι, καρναβάλι, ας χορέψουμε και πάλι!»

By  | 

Η ιστορία της Αποκριάς έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και στην πορεία συνδέθηκε, όπως μαρτυράει και η ονομασία της, με την αποχή από το κρέας. Διάφοροι πολιτισμοί του αρχαίου κόσμου είχαν έθιμα παρόμοια με αυτά των Αποκριών και γιόρταζαν την άφιξη της άνοιξης ή δήλωναν την ευγνωμοσύνη τους στους διάφορους θεούς που λάτρευαν. Στην Ελλάδα υπήρχαν τα Διονύσια, τα Ανθεστήρια και πλήθος άλλων γιορτών, ενώ αργότερα, κατά τη βυζαντινή περίοδο, οι Απόκριες διαμορφώθηκαν και καθιερώθηκαν όπως σχεδόν τις ξέρουμε σήμερα.

Όσον αφορά το θρησκευτικό χαρακτήρα της Αποκριάς στην κουλτούρα μας σήμερα, έχει επικρατήσει να θεωρείται ως προετοιμασία για το Πάσχα που ακολουθεί. Οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή είναι το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πιστοί για να φάνε κρέας και γαλακτοκομικά, μέχρι να ξεκινήσει η νηστεία. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι έχουν ταυτίσει τον εορτασμό της Αποκριάς με ευφάνταστες μεταμφιέσεις, ξέφρενη διασκέδαση, πλούσια οικογενειακά τραπέζια και ατέλειωτα πειράγματα. Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι δήμοι σε όλη την Κύπρο, ο κόσμος εξακολουθεί να αναζητά τις συγκεντρώσεις με συγγενείς και φίλους που τους φέρνουν πιο κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.

Αν έχετε ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλοξενίας και φοβερές οργανωτικές ικανότητες ή είστε από τους τυχερούς που έχετε φίλους με τα αντίστοιχα προσόντα, τότε είναι πολύ πιθανό να μπορέσετε να απολαύσετε μοναδικές αποκριάτικες βραδιές. Το άφθονο φαγητό και το ποτό και η έντονη καρναβαλίστικη διάθεση δε λείπουν από κανένα σπίτι που υποδέχεται τις Απόκριες με γλέντια και χαρές. Θεματικά πάρτι, εντυπωσιακές στολές, πολύχρωμη διακόσμηση και μουσικές διαδρομές σε προηγούμενες δεκαετίες πρωταγωνιστούν και υπόσχονται να μας κάνουν να ξεχνάμε για λίγο τις έγνοιες μας και να αφηνόμαστε στη μαγεία του καρναβαλιού.

Όσοι, όμως, θέλετε να γιορτάσετε τις Απόκριες στο έπακρο, αλλά η διοργάνωση ενός πάρτι στο σπίτι σας φαίνεται ταλαιπωρία, μια καλή εναλλακτική είναι οι χώροι που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είτε θέλετε να προσκαλέσετε τους φίλους σας ή τους φίλους των παιδιών σας είτε είστε εταιρεία και αναζητάτε μια ευκαιρία να βρεθείτε σε μια χαλαρή περίσταση με τους συναδέλφους σας, επιλέξτε έναν ειδικό χώρο και απαλλαγείτε από το άγχος της προετοιμασίας.

Στη Λευκωσία, το SEMELI HOTEL αποτελεί ιδανική επιλογή για την διεξαγωγή αποκριάτικων πάρτι, καθώς διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων και κατάλληλες αίθουσες που διαμορφώνονται με βάση τις ανάγκες της κάθε εκδήλωσης. Οι επαγγελματίες του χώρου θα σας βοηθήσουν να έχετε την ατμόσφαιρα που θέλετε, συζητώντας μαζί σας ιδέες για διακόσμηση, φαγητό, μουσική και ό,τι άλλο θα μετατρέψει το πάρτι σας σε μια αξέχαστη βραδιά!

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε στο 22452121.