Κύπρος

Ανδρέας Φαλάς: Μοντέλο, επιχειρηματίας και πάνω από όλα φιλάνθρωπος

By  | 

Μόλις ακούσουμε το όνομα του το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη μόδα, απόλυτα φυσικό αφού πρόκειται για ένα άνθρωπό που όλη του η ζωή περιτριγυρίζετε από μόδα,φωτογραφίσεις, πασαρέλα, διαφημίσεις και ότι έχει σχέση με τον χώρο της μόδας. Ο Ανδέρας Φαλάς όμως πέραν του μόντελινγκ είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησία προς τους συνανθρώπους του, που με την επιχειρηματικότητα του και μέσα από φιλανθρωπίες και εκδηλώσεις δίνει την δική του χείρα βοήθειας, δείχνοντάς μας ποιος πραγματικά είναι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο stylista.com.cy μας ανοίγει την καρδιά του και μας μιλάει για την πορεία του, τον χώρο της μόδας. την σχολή του, και φυσικά τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

15356808_1262089853865277_334433947_n

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με το χώρο της μόδας;
H ενασχόληση μου με τη μόδα ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Είχα λάβει μέρος σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, εκεί υπήρχε ένα πρακτορείο μοντέλων το οποίο με είδε και ήθελε συνεργασία μαζί μου. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έβλεπα τον εαυτό μου σε διαφημίσεις και fashion shows σε βαθμό που δεν προλάβαινα να αντιληφθώ τι γινόταν.

Ήταν εύκολο να ενταχθείς;
Πολύ εύκολο , όλα μου ήρθαν πολύ βολικά. Αρχικά χωρίς να το γνωρίζω με δήλωσε το πρακτορείο στο διαγωνισμό Mr. Cyprus όπου και κέρδισα τον πρώτο τίτλο- Mr Cyprus. Στον διαγωνισμό είχαν λάβει μέρος αρκετοί άνδρες. Κάποιοι από αυτούς είναι επίσης γνωστοί σήμερα. Λόγο του πρώτου τίτλου εκπροσώπησα την χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό Manhunt International όπου ανάμεσα σε 83 χώρες κέρδισα τον παγκόσμιο τίτλο Best In Barong /Mr. Elegant . Έχοντας πλέον τους 2 αυτούς τίτλους η πορεία μου στην μόδα ήταν γρήγορη , με δουλείες εντός Κύπρου αλλά και στο εξωτερικό σε Γερμανία , Φιλιππίνες , Ελλάδα , Αίγυπτο, Ισπανία , Ιταλία κλπ, και συνεργασίες με σχεδόν όλους τους γνωστούς σχεδιαστές σε αυτές τις χώρες .Εκδηλώσεις μόδας, διαφημίσεις, fashion shows κλπ, είναι πλέον εδώ και 18 χρόνια στο καθημερινό μου πρόγραμμα.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στη μέχρι τώρα πορεία σου;
Οι δυσκολίες δεν ήταν τέτοιες που να μην μπορώ να τις αντιμετωπίσω. Είμαι γενικά άνθρωπος που αντιμετωπίζω το κάθε τι με σκέψη και συνέπεια.

15328317_1262089887198607_1366275740_n

«NewCodeEventsandModeling» πως ξεκίνησε η ιδέα και πόσο δύσκολο ήταν η υλοποίηση της;
Η ιδέα άρχισε πρίν 3 χρόνια και πρέπει να πω ότι ήταν μια κοινή ιδέα δική μου αλλά και 2 πολύ ξεχωριστών ανθρώπων και φίλων μου , της Ανναμαρίας Ζαχαριαδή και του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη. Η όλη ιδέα εκφραζόταν και από τους 3 μας με έντονη διάθεση να δημιουργήσουμε κάτι που να αλλάξει το χώρο της μόδας στην Κύπρο και να συμβαδίζει με τα πρότυπα του εξωτερικού.Η υλοποίηση της έγινε σχετικά εύκολα αφού γνωρίζαμε ο καθένας στον τομέα του πολύ καλά το χώρο της μόδας , την οργάνωση πάσης φύσεως εκδηλώσεων , το management μοντέλων . Πρέπει να αναφέρω ότι παράλληλα διοργανώνονται φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας.

Μίλησε μας λίγο για την σχολή και τι προσφέρει;
Η New Code Events and modeling εκτός από επιτυχείς διοργάνωσης εκδηλώσεων προσφέρει και μαθήματα μοντελινγκ . Στην σχολή εκτός από εμένα διδάσκουν με τις γνώσεις τους ο ηθοποιός Μιχάλης Χρίστου – acting , η Μαρκέλλα Μαρίνα Star Cyrpus 2014 και η Στέφανη Παρασκευά Miss Europe – catwalk and photo shooting πόζες, και η Μαρλέν Ευσταθίου ως φωτογράφος. Η σχολή προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για να επιτύχει κάποιος στο χώρο της μόδας από ηλικίες 5 έως και 30 ετών. Παράλληλα σε περίπτωση που οποιοσδήποτε θέλει να βελτιώσει τον εαυτό του και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση είναι επίσης ευπρόσδεκτος ασχέτως ηλικίας.Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 96296336. Με περηφάνια μπορώ να πω ότι τα πιο γνωστά μοντέλα σήμερα άνδρες και γυναίκες έχουν περάσει από την σχολή αυτή είτε μας συμβουλεύτηκαν στα πρώτα τους βήματα.

15416121_1262089880531941_1369884678_n

Πιστεύεις υπάρχουν παράγοντες στην Κυπριακή κοινωνία που εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας;
Πιστεύω ότι όποιος πραγματικά έχει όρεξη για δουλεία θα πετύχει. Ίσως εάν δεν υπήρχε τόση γραφειοκρατία και εάν το κράτος εξάγγελε πιο συχνά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας ,ειδικά για νέους , ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα

Στο χώρο σας βλέπουμε έντονη ανταγωνιστικότητα. Είναι κάτι που βίωσες;

Η ανταγωνιστικότητα εάν εφάπτεται στα πλαίσια της ευγενής άμιλλας δεν είναι κακή. Αντίθετα σε κάνει καλύτερο στον τομέα σου. Αν τώρα μιλούμε για ανταγωνιστικότητα με «υπόγεια» επικοινωνία δηλαδή ψεύτικα λόγια κλπ, δεν δίνω καμία σημασία. Θεωρώ ότι προσωπικά έχω αποδείξει ποιος είμαι , ευτυχώς όλα είναι τόσο δημόσια πλέον με τα social media που τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Σε τέτοια περιστατικά πως το αντιμετώπισες;
Με απάθεια , όταν έχεις αποδείξει ποιος είσαι κοινωνικά και επαγγελματικά τότε η απάντηση έρχεται μέσω αυτών και δεν χρειάζεται να πεις οτιδήποτε περισσότερο.

15435718_1262089867198609_581516594_n

Δάσκαλος σε σχολή, μοντέλο, προσφορά στα κοινά. Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις τόσα πολλά πράγματα μαζί;

Θεωρώ ότι στην ζωή όλων μας παρουσιάζονται οι ευκαιρίες για τις οποίες μπορείς να εκμεταλευτείς και να δουλέψεις για σένα , αλλά παράλληλα πάντα παρουσιάζονται εκείνες οι στιγμές που μπορείς να προσφέρεις στα κοινά , στον συνάνθρωπο σου. Δεν θα άλλαζα τίποτα από τον τίτλο της ερώτησης αυτής γιατί σε αυτή την ερώτηση είναι όλη μου η ζωή.

Σε έχουμε δει και τηλεοπτικά σε διαγωνισμό ομορφιάς. Ποια η άποψη σου για αυτούς τους διαγωνισμούς;
Δυστυχώς η όλη διαδικασία είναι πλέον επικίνδυνη για οποιοδήποτε άνθρωπο λαμβάνει μέρος. Η έκθεση είναι τόσο μεγάλη που ένα λάθος σε μετατρέπει από άνθρωπο σε ένα αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής από όλους. Λαμβάνοντας μέρος τηλεοπτικά προσπάθησα να μεταδώσω όλα τα θετικά εκείνα στοιχεία τα οποία θα βοηθούσαν τους διαγωνιζόμενους. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που είναι είτε κριτές είτε παρουσιαστές είτε coaches πρέπει να είναι γνώστες του αντικειμένου της μόδας κάτι που σας διαβεβαιώ δεν συμβαίνει πάντα.

15416038_1262089863865276_234989794_n

Θα σε ενδιέφερε η τηλεόραση ίσως σε ένα πιο ανατρεπτικό ρόλο από ότι σε έχουμε δει μέχρι στιγμής;
Κάθε τι καινούργιο με εξιτάρει ως άνθρωπο. Έχω κάποιες προτάσεις εάν θα είναι θετικές θα σας ενημερώσω με ιδιαίτερη χαρά.
Έχεις μια έντονη συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Από πού πηγάζει η προσφορά σου στους συνανθρώπους μας.
Οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν πρόσφερε εκεί που μπορείς και μην ζητάς πίσω. Πιστεύω ότι το πώς μεγαλώνεις διαμορφώνει και στην συνέχεια τον χαραχτήρα σου και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

15403022_1262089917198604_1293914173_n

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στη ζωή σου;
Οι καλές στιγμές είναι πολλές δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία , οι χειρότερες αρκετές πάλι αλλά ευτυχώς λιγότερες. Μην ξεχνάς η ζωή μας όλη είναι στιγμές , άλλες ευχάριστες άλλες δυσάρεστες, σημασία έχει να εκτιμούμε όλες αυτές τις στιγμές και να ευχόμαστε να έχουμε και άλλες γιατί αυτό σημαίνει ότι ακόμα ζούμε , μαθαίνουμε και ελπίζουμε.

Πως θα χαρακτήριζες τον Ανδρέα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας;
Ένα απλό ΄άνθρωπο , καθημερινό , με τις ευχάριστες και έντονες στιγμές του.

15424480_1262089927198603_343407838_n

Τι θα συμβούλευες νέα παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον χώρο της μόδας;
Είμαι υπέρ του χώρου της μόδας , πιστεύω ότι 18 χρόνια τώρα που ασχολούμαι με τον χώρο της μόδας δηλώνει από μόνο του ότι πιστεύω σε αυτό και τον υποστηρίζω. Να δοκιμάσουν και θα καταλάβουν εάν αυτός ο χώρος τους κάνει σε πολύ λίγο διάστημα . Εαν θέλουν να δουν ποιος είναι ο χώρος αυτός μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα μου στο facebook ,Andreas Falas Fashion world , New code events and modeling ή στο instagram andreasfalas.
Ακόμα και εάν δεν τους αρέσει θα έχουν έχουν ήδη γνωρίσει πολλούς ανθρώπους του χώρου και δυνατές φιλίες μέσα από αυτόν.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;
Οι στόχοι μου είναι καθημερινοί και απλοί , να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να μπορώ να ασχολούμαι με όσα αγαπώ έχοντας πάντα την ευχή για παντοτινή υγεία σε μένα αλλά και σε όλους μας.

15356090_1262089837198612_540266715_n