Celebrities

ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ

By  | 

Πρόκειται για τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον πλανήτη. Το σύνολο της προσωπικής τους περιουσίας ξεπερνά τον πλούτο αρκετών χωρών. Τι κοινό έχουν μεταξύ τους; Είχαν την επιθυμία και το πάθος να πετύχουν, ήταν πρόθυμοι να αψηφήσουν τις πιθανότητες και δεν ακολούθησαν την ασφαλή οδό. Παράτησαν τις σπουδές τους και έγιναν επιχειρηματίες. Δημιούργησαν εταιρείες κολοσσούς που όλοι ξέρουμε και προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα που όλοι χρησιμοποιούμε όπως Microsoft, Facebook, Twitter και WhatsApp. Μήπως να σκεφτείτε καλύτερα εκείνη την ιδέα που είχατε όταν ήσασταν φοιτητές;

  1. BILL GATES

Ο Bill Gates είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, της Microsoft. Με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 81 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Bill Gates παράτησε τις σπουδές του στο Harvard μετά από μόλις δύο χρόνια. Aπό το 1987 και μέχρι σήμερα κατατάσσεται σταθερά στις πρώτες θέσεις τις λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο του Forbes.

  1. MICHAEL DELL

Ο Michael Dell είναι ο ιδρυτής της Dell Computer Corporation. Ήταν ένας από τους νεαρότερους, αν όχι ο νεαρότερος, CEO εταιρείας στη λίστα Fortune500 και η προσωπική του περιουσία εκτιμάται στα 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Από μικρός είχε δείξει ενδιαφέρον για την τεχνολογία και μέχρι την ηλικία των 12 ήταν ήδη νεαρός επιχειρηματίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας για πτυχίο βιολογίας αλλά οι Η.Υ. πάντα ήταν το πραγματικό του πάθος. Όσο ήταν φοιτητής κατασκεύαζε και πουλούσε υπολογιστές και σύντομα παράτησε το πανεπιστήμιο και ίδρυσε την εταιρεία Dell.

  1. MARK ZUCKERBERG

Όταν ήταν φοιτητής στο Harvard δημιούργησε ένα πρόγραμμα όπου μπορούσαν οι φοιτητές να ψηφίζουν  πόσο γοητευτικοί ήταν οι συμφοιτητές τους. Το πρόγραμμα ονομαζόταν FaceMash και ήταν ο πρόδρομος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που άλλαξε ανά το παγκόσμιο τον τρόπο κοινωνικής διάδρασης. Ο Mark παράτησε το Harvard και το Facebook εξελίχτηκε σε μια πλατφόρμα με 2 δισεκατομμύρια χρήστες. Η προσωπική του περιουσία είναι 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αξία του Facebook εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

  1. STEVE JOBS

Ο Steve Jobs ήταν ο ιδρυτής της Apple. Σήμερα τα iPhones, iPad, Mac computers και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple είναι συνώνυμα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία όσο αφορά ηλεκτρονικές συσκευές. Ο επιχειρηματίας παράτησε το κολλέγιο Reed College για να δημιουργήσει μια μικρή εταιρεία στο γκαράζ του μαζί με τον συνεργάτη του Steve Wozniak.

  1. LARRY ELLISON

Μπορεί να μην έχετε ακούσει το όνομά του αλλά το πιθανότερο είναι ότι έχετε ακουστά το πρόγραμμα Oracle. Γεννήθηκε στη Ν.Υ. και η μητέρα του, που τον μεγάλωνε μόνη της, τον έστειλε όταν ήταν μικρός να μείνει με τη θεία και  τον θείο του. Η μητέρα του πέθανε όταν ήταν ακόμα μαθητής και ο Larry γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Chicago αλλά το παράτησε μετά από μόλις ένα εξάμηνο. Άλλαξε πολλές δουλειές μέχρι που έγινε προγραμματιστής και δημιούργησε το πρόγραμμα Oracle. Το 2014 ήταν ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

  1. SEAN PARKER

Ο Sean Parker δημιούργησε το πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων Napster. Επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται και να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά αρχεία μουσικής. Ο Sean πάντα ήταν ανορθόδοξος στις μεθόδους του και χάκερ παγκοσμίου βεληνεκούς. Στα χρόνια της εφηβείας του είχε χακάρει τα αρχεία μεγάλων οργανισμών και εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Ίδρυσε το Plaxo και το Airtime και ήταν μέλος των Δ.Σ. μεγάλων εταιρειών, όπως η Spotify και είναι μέλος του Founder Fund. Η περιουσία του εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

  1. JACK DORSEY

Ίσως να μην ξέρετε το όνομά του αλλά μάλλον έχετε ακουστά το Twitter. Ο Jack είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Twitter και η προσωπική του περιουσία είναι 2, 6 δισεκατομμύρια. Ο Jack παράτησε το NYU μετά από τη μεταγραφή του από το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Μιζούρι. Ενώ αρχικά ασκήθηκε κριτική στο Twitter ότι είναι μια πλατφόρμα για εγωιστές και εγωκεντρικούς, όταν άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να εκφράσουν τις σκέψεις τους από διασημότητες μέχρι Πρόεδροι, έγινε εξαιρετικά δημοφιλές .

  1. JAN KOUM

Ακόμα ένα όνομα που μπορεί να μην ξέρετε αλλά μάλλον χρησιμοποιείτε την εφαρμογή του καθημερινά. Ο Jan δημιούργησε το WhatsApp. Παράτησε το Πανεπιστήμιο του San Jose για να δουλέψει στη Yahoo όπου έμεινε 9 χρόνια. Η περιουσία του εκτιμάται ότι είναι γύρω στα 9.6 δισεκατομμύρια. Το 2014, το Facebook αγόρασε το WhatsApp για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  1. EVAN WILLIAMS

Γνωστός ως «Eβ», ο Williams είναι ένας από τους συνιδρυτές και διευθυντές του Twitter. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Nebraska για 18 μήνες πριν τα παρατήσει και βρει δουλειά σε διάφορες εταιρείες. Δημιούργησε την πετυχημένη πλατφόρμα podcast με το όνομα Odeo και μια πλατφόρμα μπλογκινγκ με το όνομα Medium. Η περιουσία του είναι 1, 7 δισεκατομμύρια.

  1. PAUL ALLEN

Ο Paul Allen είναι ο συνιδρυτής της Microsoft. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Washington πριν τα παρατήσει για να δουλέψει ως προγραμματιστής. Διαγνώστηκε με τη νόσο του Hodgkin και παραιτήθηκε από την εταιρεία το 1983. Απεβίωσε το 2018. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται ότι ήταν πάνω από 19 δισεκατομμύρια.