TV Freak

TV FREAK: American Crime Story – The Assassination of Gianni Versace S02E06

By  | 

To Recap του έκτου επεισοδίου της νέας σεζόν του American Crime Story – The Assassination of Gianni Versace που προβάλλεται από το FOX στην MTN TV κάθε Πέμπτη στις 21:40. 

Για μία ακόμη φορά, το επεισόδιο επικεντρώνεται στον Andrew Cunanan, τον ψυχοπαθή δολοφόνο του Gianni Versace και τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε πως και γιατί ξεκίνησε το όλο επεισόδιο που οδήγησε σε τέσσερις φόνους.

Ο Andrew τώρα μένει σε ένα πανάκριβο σπίτι στο Σαν Ντιέγκο και τον βλέπουμε να πέφτει σε μία τεράστια πισίνα με θέα στον ωκεανό και προφανώς όλοι αναρωτιόμαστε πως βρήκε τα λεφτά για τέτοιο σπίτι, αλλά ο Andrew φαίνεται ότι έχει βρει τη λύση που γνωρίζουμε. Ζει μαζί με έναν πλούσιο γκέι κύριο, ονόματι Νόρμαν, ο οποίος τον συντηρεί και μάλιστα δεν του ζητάει πολλά. Ο Andrew έχει πάρτυ γενεθλίων αλλά δεν τον συμπαθεί κανείς από τους φίλους του Νόρμαν, οι οποίοι είναι όλοι εξίσου πλούσιοι και γνωρίζουν ότι o Andrew θέλει τον Νόρμαν μόνο για τα λεφτά του. Μάλιστα, ένας από αυτούς θυμίζει στον Andrew ότι είναι υπάλληλος του Νόρμαν, το παιδί που του καθαρίζει την πισίνα.

Ο Νόρμαν προσπαθεί να σώσει τον Andrew, χωρίς αποτέλεσμα.

Βλέπουμε ότι ο Andrew – εκτός από ψυχοπαθής δολοφόνος που θα γίνει σε λίγο – είναι και ψυχαναγκαστικός ψεύτης, καθώς πείθει την φίλη του Lizzie να πείσει τον David – παλιός γνωστός και μελλοντικό θύμα – ότι το σπίτι με την τεράστια πισίνα είναι στην πραγματικότητα δικό του. Όταν έρχεται και ο Jeff στο πάρτι – άλλος παλιός γνωστός και μελλοντικό θύμα -, ο Andrew τον πιέζει να φορέσει καλύτερα παπούτσια, να πει ψέματα για την δουλειά του και να του δώσει και ένα ακριβό δώρο, που ο ίδιος αγόρασε για λογαριασμό του.

Το πάρτυ γίνεται με μοναδικό σκοπό να εντυπωσιάσει τον David και ο Andrew δεν καταδέχεται την συντροφιά του Lee Miglin – άλλος παλιός γνώριμος και μελλοντικό θύμα -, ο οποίος είναι πλούσιος και θα μπορούσε να συντηρήσει τον Andrew αν ποτέ βαρεθεί τον Νόρμαν, αλλά ο Andrew θέλει τον David. Μάλιστα, στη φίλη του Lizzie λέει ότι: “Βλέπω μια οικογένεια μαζί του. Βλέπω οικογένεια και να παίρνουμε τα παιδιά από το σχολείο. Είναι το μέλλον και μέχρι τώρα βγαίνω μόνο με το παρελθόν”. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ειλικρινές αυτό το συναίσθημα ή είναι απλά κάτι που άκουσε και του άρεσε και τώρα το επαναλαμβάνει. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι ο David, με το που εμφανίζεται αρχίζει να φλερτάρει με τον Jeff και φαίνεται ότι δεν του αρέσει καν ο Andrew.

* H νέα σεζόν του American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:40, στο κανάλι Fox στην πλατφόρμα της MTN TV​

O Norman προσέλαβε ντετέκτιβ για να μάθει για το παρελθόν του Andrew και μαθαίνει ότι ήταν φτωχός, ζούσε σε ένα άθλιο διαμέρισμα, παράτησε το σχολείο μετά από ένα χρόνο και δούλευε σε ένα μπακάλικο. Και όλα αυτά δεν μας λένε τίποτα παραπάνω από όσα ήδη γνωρίζουμε για τον Andrew.

Βέβαια, ο Νόρμαν σαν καλός άνθρωπος προσπαθεί να σώσει τον Andrew, όπως έκανε και ο David στο προηγούμενο επεισόδιο, πριν πεθάνει, όπως ήθελε να κάνει και o Lee Miglin, πριν πεθάνει. Βλέπετε κάποια ομοιότητα; Ο Andrew ζήτησε από τον Νόρμαν αποζημίωση(!) γιατί του κόστισε τον David και για αντάλλαγμα θέλει παραπάνω χρήματα, καλό αμάξι και να είναι ο μοναδικός κληρονόμος του Norman αν πεθάνει. (Ωχ!). Ο Νόρμαν είναι καλός άνθρωπος και προσφέρει στον Andrew μία νέα ζωή, με χρήματα για πανεπιστήμιο, για πτυχίο και να συνεχίσει να τον συντηρεί, αλλά ο Andrew θέλει να συνεχίσει να ζει στη φαντασία του.

Ο Νόρμαν τον πιέζει. Τον πιέζει για να καταλάβει γιατί δεν θέλει σκληρή δουλειά και να κερδίσει την πολυτέλεια που θέλει τόσο πολύ να ζήσει. Ο Andrew γκρινιάζει και παρατάει τον Νόρμαν, ενώ παράλληλα ο Jeff μετακομίζει στη Μινεάπολις για να είναι πιο κοντά στον David και πυροδοτείται νέα κρίση ζήλειας του Andrew. Μάλιστα, προσπαθεί να προσκαλέσει τον David σε διακοπές στο Λος Άντζελες, αλλά ο David ξέρει την αλήθεια. Ξέρει ότι ο Andrew δεν είναι πλούσιος.  Παρόλα αυτά πηγαίνει στο Λος Άντζελες και δεν εντυπωσιάζεται από ότι κι αν προσπαθεί να κάνει ο Andrew, αλλά εξακολουθεί να προσπαθεί να τον σώσει. Προσπαθεί να τον κάνει να δει την αλήθεια για τη ζωή του και του εξηγεί υπομονετικά ότι δεν μπορεί να είναι μαζί, γιατί απλά πέρασαν μία ωραία νύχτα στο Σαν Φρανσίσκο.

Αφού τον απορρίπτει ο David για δεύτερη φορά, ο Andrew αρχίζει τα ναρκωτικά και αρχίζει να έχει φαντασιώσεις, ότι είναι μαζί με τον Versace (τον βλέπουμε μετά από 2-3 επεισόδια επιτέλους) και είναι ένα προϊόν της φαντασίας του, αλλά δεν είναι αυτή η καθοριστική στιγμή του επεισοδίου.

Η καθοριστική στιγμή έρχεται αμέσως μετά και είναι όταν ο Andrew αφού ξεμένει από χρήματα λόγω των ναρκωτικών, πηγαίνει στη μητέρα του. Τον κάνει μπάνιο και όποιος το βλέπει, αισθάνετα περίεργα. Δεν είναι φυσιολογικό. Ο Andrew λέει στη μητέρα του ότι είναι δυστυχισμένος, αλλά εκείνη δεν θέλει καν να το ακούσει. Προτιμά να πιστεύει ότι ο γιος της είναι ξεχωριστός, προτιμά να πιστεύει στο ψέμα που δημιούργησε η ίδια.

Ο Andrew μπαίνει στο αμάξι και πηγαίνει στη Μινεάπολις. Εκεί θα αρχίσει τους φόνους που θα τον οδηγήσουν στην διασημότερη δολοφονία, που είναι και ο λόγος της ύπαρξης της σειράς. Ίσως ο Andrew ήταν όντως ξεχωριστός.

* H νέα σεζόν του American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:40, στο κανάλι Fox στην πλατφόρμα της MTN TV​