Recipe of the day

Νόστιμη μακαρονάδα με μύδια. Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο

By  | 

Τι καλύτερο από μια καλοκαιρινή μακαρονάδα του ψαρά με νόστιμα και μυρωδάτα μύδια!

Μια πανεύκολη συνταγή που θα σου πάρει λίγο χρόνο και θα σου χαρίσει μεγάλη απόλαυση.

Τι θα χρειαστείς:

500 γρ. σπαγγέτι

1-2 σκελίδες σκόρδο

2 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

½ φλ. ξηρό λευκό κρασί

400-500 γρ. μύδια με το όστρακο

1-2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:
Bράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει (1 περίπου λεπτό). Προσθέτουμε τα τοματίνια, το κρασί και τα μύδια (όπως είναι με το όστρακο).

Τα σκεπάζουμε και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά κουνώντας το τηγάνι κάπου – κάπου, μέχρι να αρχίσουν να ανοίγουν τα όστρακα. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια, για 5-7 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά που ετοιμάσαμε στην αρχή, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.