Taste of Life

Πέννες με μπρόκολο και τυρί στο φούρνο

By  | 

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες ΜΙΤΣΙΔΗ
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300γρ. μπρόκολο, το κοτσάνι κομμένο σε κομματάκια και το πάνω μέρος κομμένο στη μέση
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. τυρί Cheddar ή Gruyere
  • 1 μικρό τσαμπί μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές αλεσμένη καπήρα

Μέθοδος

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίξτε τις πέννες, κρεμμύδι και μπρόκολο για περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε το πάνω μέρος του μπρόκολου και αφήστε να ψηθούν για ακόμη 3 λεπτα. Κρατείστε περίπου μισό λίτρο νερό από την κατσαρόλα και στραγγίξτε τα μακαρόνια και λαχανικά.
    2. Επιστρέψτε το νερό στη κατσαρόλα και προσθέστε τον κύβο λαχανικών. Ανακατέβωντας ρίξτε τη μουστάρδα και κρέμα γάλακτος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και άστε το να κοχλάσει.
    3. Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, λαχανικά και το μισό τυρί και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
    4. Ρίξτε το μαϊντανό και ανακατέψτε.
    5. Προθερμάνετε το γκριλ για περίπου 3 λεπτά. Βάλτε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε ξέβαθο πυρίμαχο σκέυος.
    6. Σε ένα μπωλ, ανακατέψτε μαζί το τυρί, καπήρα και ανάμειχτα βότανα και ρίξτε τα πάνω από τα μακαρόνια.
    7. Βάλτε το σκεύος στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να κάνει κρόυστα το τυρί.
    8. Βγάλτε το σκέυος απ’το φούρνο και αφήστε το για 5 λεπτά πριν να σερβίρετε.