Taste of Life

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΤΖΙΤΖΕΡ (AFRODITE’S KITCHEN)

By  | 

Επίπεδο Δυσκολίας: 3/5

Χρόνος Προετοιμασίας: 4 ώρες (3 ώρες χρόνος για να κρυώσει)

Χρόνος Ψησίματος: περίπου 20-25 λεπτά

Φτιάχνει περίπου 80 μπισκότα.

Υλικά

 

Για τα μπισκότα

6 φλ. Αλεύρι Μιτσίδη (λιγότερο ή περισσότερο)

3 φλ. φυτικό λάδι

3/4 φλ. χυμό πορτοκάλι

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

3/4 φλ. ζάχαρη άχνη

2 κ/κι κανέλλα

1/2 κ/κι μοσχοκάρυδο

1/2 κ/κι τριμμένο γαρύφαλλο

2 κ/κια τζίτζερ

1 & 1/2 κ/κια baking powder

1 & 1/2 κ/κια μαγειρική σόδα

1/2 κ/κι αλάτι

1 φλ. ελαφρώς καβουρδισμένα αμύγδαλα

1/2 φλ. ελαφρώς καβουρδισμένα φουντούκια

Χοντρό-αλεσμένο μείγμα από αμύγδαλα και φουντούκια (1/2 και 1/2) για πασπάλισμα πάνω από τα μελομακάρονα

 

Για το σιρόπι

2 φλ. νερό

2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. μέλι

χυμό από 1/2 λεμόνι

1 στικ κανέλλας

5 σκελίδες γαρίφαλο

2 χοντρά κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού

 

Συνταγή

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C.

 

  1. Αναμείξτε τα συστατικά μαζί εκτός από το αλεύρι με σύρμα χτυπήματος και αναμείξτε αργά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.

 

  1. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας στο τέλος για να ανακατέψετε τη ζύμη. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλά στα χέρια σας, είναι σφικτή και θα μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα μαζί της.

 

  1. Πλάστε τα μπισκότα σε κυκλικά σχήματα, κάντε ένα λακκάκι από πάνω και τοποθετήστε σε ταψί ψησίματος. Ψήστε τα για περίπου 20-5 λεπτά.

 

  1. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τα μελομακάρονα να κρυώσουν.

 

  1. Αφού κρυώσουν, ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε όλα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μια κατσαρόλα στη φωτιά. Αφήστε μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα προσθέστε το μέλι και αφήστε πάλι να κοχλάσει και χαμηλώστε τη φωτιά να σιγοβράζει. Βάλτε μέσα λίγα μπισκότα ανά φορά για λίγα δευτερόλεπτα (10-15 δευτερόλεπτα το πολύ).

 

  1. Αφαιρέστε τα μελομακάρονα και τοποθετήστε τα σε χαρτί. Πασπαλίστε αρκετά με τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς και απολαύστε!

 

Συνταγή της Afrodite’s Kitchen