Health & Fitness

Λαζάνια λαχανικών με παρμεζάνα και μπούκοβο

By  | 

Σοταρισμένες φλοίδες λαχανικών με άρωμα σκόρδου και πικάντικη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 1 μεγάλο κίτρινο κολοκύθι
  • 6 σπαράγγια καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο καρότο καθαρισμένο
  • 3 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλ. παρμεζάνα
  • φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε ένα-ένα τα λαχανικά σε ένα ξύλο κοπής και με τον αποφλοιωτή λαχανικών άρχισε να κόβεις λεπτές φέτες οριζοντίως, δημιουργώντας μακριές φλοίδες σαν λαζάνια.
  • Ανακάτεψε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και έπειτα σοτάρισε το σκόρφο για περίπου δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα λαζάνια λαχανικών, ανακατεύοντας με προσοχή για να μην σπάσουν.
  • Σοτάρισε τα υλικά για περίπου τέσσερα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε το μπούκοβο, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό το πιάτο, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και ραντίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο.

 

 

 

Πηγή: tlife