Celebrities

Η πριγκίπισσα Diana εξομολογείται και σοκάρει: «Προσπάθησα να κόψω τις φλέβες μου μετά τον γάμο»

By  | 

Λεπτομέρειες για την δύσκολη ζωή της πριγκίπισσας Diana έρχονται στο φως και προκαλούν σοκ, καθώς η ίδια εξομολογείται, μεταξύ άλλων, πως είχε επιχειρήσει να κόψει τις φλέβες της λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου!

Οι εξομολογήσεις της «θλιμμένης πριγκίπισσας» περιλαμβάνονται σε ηχογραφήσεις που έδωσε στον Andrew Morton, υπό τον όρο να κρατηθεί μυστική η εμπλοκή της και βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του βιβλίου Diana: Her True Story, είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της στο τροχαίο στο Παρίσι.

«Παντρευτήκαμε την τετάρτη. Τη Δευτέρα (27 Ιουλίου 1981) είχαμε πάει στον ναό του Αγίου Παύλου για την τελευταία πρόβα και τα φώτα της κάμερας ήταν όλα ανοιχτά και τότε πήρα μια ιδέα για το πως επρόκειτο να ήταν εκείνη η μέρα. Και έκλαψα πάρα πολύ. Πραγματικά κατέρρευσα και ήταν εξαιτίας πολλών πραγμάτων. Εξαιτίας της υπόθεσης με την Καμίλα, που επανερχόταν κατά τη διάρκεια του αρραβώνα μας. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να είμαι ώριμη σχετικά με αυτό, αλλά δεν είχα τις βάσεις να το κάνω και δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν για αυτό», λέει η Diana και συνεχίζει: «θυμάμαι τον σύζυγό μου να είναι πολύ κουρασμένος. Και οι δυο ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Ήταν μεγάλη μέρα. Εκείνο το βράδυ μου έστειλε ένα πολύ ωραίο δαχτυλίδι με την σφραγίδα των φτερών του πρίγκιπα της Ουαλίας και μια πολύ ωραία κάρτα που έλεγε “είμαι τόσο περήφανος για σένα και όταν φτάσεις θα είμαι στο βωμό για σένα. Κοίτα τους στα μάτια και ρίξε τους ξερούς”».

Λίγο πριν τον γάμο, η πριγκίπισσα υπέφερε από βουλιμία και, ενώ την «μεγάλη» στιγμή παραδέχεται πως «ήμουν ήρεμη, πολύ ήρεμη, νεκρικά ήρεμη. Ένιωθα σαν πρόβατο προς σφαγή. Το ήξερα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτό».

«Όταν βγήκαμε από τον ναό ήταν θαυμάσιο συναίσθημα. Όλοι βιάζονταν, όλοι ήταν χαρούμενοι γιατί νόμιζαν ότι είμαστε ευτυχισμένοι. Και υπήρχε το μεγάλο ερωτηματικό στο μυαλό μου. Συνειδητοποίησα ότι είχα αναλάβει έναν τεράστιο ρόλο αλλά δεν είχα ιδέα σε τι μπαίνω. Καμία ιδέα. Επιστροφή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και φωτογραφίες. Τίποτα άκαμπτο, τίποτα. Βασικά περιπλανιόμουν προσπαθώντας να βρω που πρέπει να είμαι μαζί με τις παράνυμφες. Βγήκαμε στο μπαλκόνι. Χιλιάδες άνθρωποι ευτυχισμένοι. Ήταν απλά υπέροχο. Κάθισα δίπλα στον Κάρολο στο γαμήλιο πρωινό που ήταν ένα γεύμα. Δεν μιλήσαμε. Ήμασταν σαστισμένοι. Ήμουν εξαντλημένη από όλο αυτό. Ποτέ δεν προσπάθησα να αναβάλλω τον γάμο αλλά η χειρότερη στιγμή ήταν όταν φτάσαμε στο Broadlands. Είχα απλά τεράστια ελπίδα μέσα μου που διαλύθηκε από τη δεύτερη μέρα. Τη δεύτερη νύχτα έβγαλε τα βιβλία που δεν είχε διαβάσει. Επτά από αυτά τα πήρε στον μήνα του μέλιτος. Τα διάβαζε και έπρεπε να τα αναλύουμε με το μεσημεριανό κάθε μέρα», συνεχίζει.

Οι βουλιμικές τάσεις συνεχίζονταν: «στο δεύτερο σκέλος του μήνα του μέλιτος, στο βασιλικό γιοτ, έπρεπε να διασκεδάζουμε τους καλεσμένους οπότε δεν υπήρχε χρόνος για μας. Ήταν πολύ δύσκολο να το αποδεχτώ. Τότε η βουλιμία ήταν τρομακτική. Έτρωγα ό,τι έβρισκα και αρρώσταινα δύο λεπτά αργότερα. Ήμουν πολύ κουρασμένη και είχα εναλλαγές διάθεσης. Θυμάμαι να κλαίω στον μήνα του μέλιτος. Ήμουν τόσο κουρασμένη για όλους τους λάθος λόγους. Στη συνέχεια πήγαμε στο Balmoral. Όλοι ήταν εκεί να μας καλωσορίσουν και τότε ήρθε η συνειδητοποίηση. Τα όνειρά μου ήταν τρομακτικά. Τη νύχτα ονειρευόμουν την Καμίλα. Είχα εμμονή με την Καμίλα. Δεν εμπιστευόμουν τον Κάρολο. Πίστευα ότι κάθε πέντε λεπτά την έπαιρνε τηλέφωνο για να ρωτήσει πως να χειριστεί τον γάμο του».

«Όλοι έβλεπαν να χάνω κιλά και αρρώσταινα όλο και περισσότερο. Βασικά πίστευαν ότι θα μπορούσα να προσαρμοστώ στον ρόλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας μέσα σε μια νύχτα. Όσον αφορά εμένα, ήμουν η Νταϊάνα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι με φώναζαν “Ma’am” και “Your Royal Highness”. Αυτή ήταν η μόνη διαφορά. Αλλά τους αντιμετώπιζα ακριβώς το ίδιο. Ο Κάρολος συνήθιζε να θέλει να κάνει μεγάλους περιπάτους γύρω από το Balmoral όλη την ώρα. Η ιδέα του για απόλαυση, αυτό θα σας κάνει να γελάσετε, ήταν να καθίσει στην κορυφή του υψηλότερου λόφου στο Balmoral. Είναι όμορφα εκεί πάνω. Το καταλαβαίνω πλήρως. Είχε δέος για τη μητέρα του, φοβόταν τον πατέρα του και ήμουν πάντα το τρίτο πρόσωπο στην αίθουσα. Ποτέ δεν έλεγε “αγάπη μου θέλεις ένα ποτό;”. Θα έλεγε “μητέρα, θέλετε ένα ποτό;”, “γιαγιά θέλετε ένα ποτό;”, “Diana θέλεις ένα ποτό;”. Εντάξει, κανένα πρόβλημα. Αλλά έπρεπε να μουν ότι αυτό είναι το φυσιολογικό γιατί πάντα πίστευα ότι ήταν πρώτα η σύζυγος, ανόητη σκέψη. Οι άνθρωποι άρχισαν να σχολιάζουν. “Φαίνονται τα κόκαλά σας”. Μέχρι τον Οκτώβριο ήμουν πολύ χάλια. Ήμουν τόσο καταθλιπτική και προσπαθούσα να κόψω τους καρπούς μου με ξυράφι!», εξομολογείται.

Σύμφωνα με τις ίδιες ηχογραφήσεις, η πριγκίπισσα αναζήτησε θεραπεία από ειδικούς, ωστόσο, «όλοι οι ψυχίατροι που θα μπορούσες ποτέ να ονειρευτείς προσπαθούσαν να μου δώσουν μεγάλες δόσεις βάλιουμ και οτιδήποτε άλλο. Αλλά η Diana που ήταν ακόμα πολύ εκεί είχε αποφασίσει ότι μόνο χρόνος, υπομονή και προσαρμογή ήταν αυτά που χρειαζόταν. Τους είπα τι χρειάζομαι. Μου είπαν χάπια! Αυτό θα τους κρατούσε ευτυχείς. Θα μπορούσαν να πάνε για ύπνο το βράδυ και να κοιμηθούν γνωρίζοντας ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν θα έσφαζε κανέναν».